De celler, vi har i vores ører, kan ikke gendannes, når de bliver ødelagt. Af netop den grund er det også utroligt vigtigt, at du passer godt på dem – og det kan du blandt andet gøre med ørepropper. Hos Aunun.dk forstår vi vigtigheden i at passe på din hørelse, og af netop en grund har vi her på siden samlet et stort udvalg af ørepropper. Det betyder, at der er nogle til ethvert behov, uanset om det er ørepropper til søvn, ørepropper til svømning eller blot til noget helt tredje, som du er på udkig efter. Læs mere om Alpine ørepropper nedenunder.

Derfor skal du passe på din hørelse med ørepropper

Din hørelse er én af dine vigtigste sanser, og det auditive system er utroligt følsomt overfor kraftig støj. Det betyder også, at hyppig eksponering overfor netop kraftig støj kan medføre høretab med tiden. Der er dog ingen, der kan undgå at blive udsat for høje lyde, der kan beskadige hørelse. Disse lyde bliver vi udsat for på både arbejde, på jagt, til koncerter og andre lignende situationer. Af netop den grund er det utroligt vigtigt, at du beskytter din hørelse, så du kan nyde godt af din høresans gennem hele dit liv. Hos Aunun.dk finder du et stort udvalg af de bedste ørepropper fra Alpine, som sidder godt i dine ører samt passer på din hørelse.

Ørepropper til enhver anledning

Som sagt kan du med stor fordel anvende ørepropper til koncerter. Det betyder nemlig ikke, at du ikke kan høre musikken, men blot at du beskytter dine ører mod den værste støj. Se for eksempel vores PartyPlug Pro Natural ørepropper fra Alpine, der sikrer dig en fyldig og naturlig lyd, men fjerner skadelige støjniveauer. Det er med til at gøre netop disse ørepropper helt perfekte til koncerter og andre musikalske events. Du kan nemlig nyde musikken samtidig med, at du beskytter din hørelse mod høreskader.

Fordele ved Alpine PartyPlug Pro Natural ørepropper:
•    De forebygger høretab
•    Du kan genbruge dem mange gange
•    Ørepropperne er behagelige og nærmest usynlige
•    Lydkvaliteten er i top takket være akustisk filter
•    Du hører dine omgivelser, da kun støj udelukkes
Til dig, der blot ønsker at lukke din partners snorken ude om natten, tilbyder vi naturligvis også ørepropper, der er specialdesignede til dette formål. Se i stedet vores Alpine SleepSoft Minigrip ørepropper.

Vil du læse mere om ørepropper til at sove med? Så tag et kig på → De bedste sove ørepropper → Køb hos Aunun

Vil du læse mere om ørepropper til musik? Så tag et kig på → De bedste musik ørepropper → Køb hos Aunun

Vil du læse mere om ørepropper til svømning? Så tag et kig på → De bedste svømme ørepropper → Køb hos Aunun

Hvordan virker høreskader?

Dybt inde i øret ligger cochlea (det indre øre). I ørets cochlea finder du små nerveceller med tusindvis af bittesmå fimrehår tilknyttet. Når vi bliver ældre, bliver disse fimrehår slidte. Derfor hører mange ældre ikke særlig godt. Det er det, vi kalder aldersrelateret høretab. For høje lyde kan også forårsage skade på flimrehårene. Det kan ske med det samme efter at have hørt en ekstrem høj lyd. Skaden kan også skyldes, at dine ører overbelastes, når du udsættes for støj over 80 decibel for længe eller for ofte. Fimrehårene kommer ikke af sig selv efter denne skade. Og den dag i dag er der ikke udviklet medicinske midler, der kan reparere beskadigede fimrehår.

Hvad er decibel, og hvordan måles det?

Decibel (forkortet dB) er den enhed, der bruges til at måle intensiteten af en lyd. Decibelskalaen er lidt besynderlig, fordi det menneskelige øre er utroligt følsomt. Dine ører kan høre alt fra din fingerspids, der strejfer let hen over din hud til en højlydt jetmotor. Med hensyn til styrke er lyden af jetmotoren omkring 1.000.000.000.000 gange kraftigere end den mindste hørbare lyd. Det er en stor forskel!
Mennesker kan høre lyde mellem 0 og 140 decibel. 0 decibel betyder ikke, at der ikke er nogen lyd, blot at vi ikke kan høre den. 0 decibel er den såkaldte høretærskel for det menneskelige øre. Selvom vi kan høre mere end 140 decibel, er det for smertefuldt for vores ører, og hvis du udsætter dig selv for så høj en støj, har du ekstremt høj risiko for permanente skader på din hørelse. Tabellen nedenfor viser, hvor høj lyden er.

Hvornår er lyden for høj?

Lyd på 80 decibel er skadelig, hvis du udsættes for det i mere end otte timer. Dette svarer til lyden fra en trafikeret vej. Hver 3. ekstra decibel halverer den tid, du ‘sikkert’ kan blive der, da støjen bliver dobbelt så høj. Du kan kun opholde dig i et miljø med 83 decibel i fire timer uden at risikere høreskader. Dette bliver til 2 timer ved 86 decibel osv. Lyde over 110 decibel er så høje, at de er øjeblikkeligt skadelige. Elektrisk værktøj kan nemt overskride denne grænse. Støj fra fyrværkeri kan endda nå op på 150 decibel.

Stort udvalg af ørepropper hos Aunun

Her hos Aunun.dk tilbyder vi altså et stort og ikke mindst spændende udvalg af ørepropper til enhver anledning. Udvalget spænder bredt, og af netop den grund tør vi næsten godt garantere, at du lige her blandt udvalget finder de ørepropper, som du står og mangler. Vælger du desuden at købe dine nye ørepropper her hos os, så sørger vi for, at du altid får et godt tilbud med på vejen. Således har du nemlig rig mulighed for at beskytte dine ører mod eventuelle høreskader, men helt uden, at du behøver at bruge en hel formue på ørepropper – og hvem ønsker ikke det? Så gå endelig på opdagelse i vores store udvalg af ørepropper her på siden og find alle dine favoritter allerede i dag!