Alpine kommer med et globalt opråb: del din tinnitus-historie

Alle kender nogen i deres familie eller blandt deres venner eller bekendte, som lider af en ringen i ørerne, også kaldt tinnitus. Alligevel taler vi kun meget lidt om høreskader, som er forårsaget af høje lyde.

Ved Kendskab til Tinnitus Ugen opfordrer Alpine Høreværn derfor folk i hele verden til at dele deres tinnitus-historie. Høreværns-specialisterne tager det første skridt til den korte dokumentar #Hear This, hvor folk fra forskellige lande taler om, hvordan det er at leve med en konstant ringen i ørerne.

Alle kender nogen

Alle har oplevet den dybe summen eller midlertidige ringen i ørerne, som kan opstå efter en tur i byen. Hvad de fleste ikke indser, er, at det er et tegn på en kommende høreskade. En ringende, hvislende eller dyb støj kan en dag gå hen at blive permanent.

I løbet af Kendskab til Tinnitus Ugen deler Alpine folks historier om tinnitus under temaet ”alle kender nogen med ringen i ørerne”. I en kort video forklarer de, hvordan det er at måtte leve med en konstant ringen i ørerne. Og om at risikoen for, at tinnitus kan ramme dig, er højere, end du tror.

Det skyldes, at alle kan blive ramt af tinnitus. Blot nogle få minutters udsættelse for meget høje lyde kan føre til permanent høreskade, og den tilstand kan ikke helbredes.

Med kampagnen #HearThis håber Alpine, at de skaber kendskab til lidelsen, så flere mennesker vil bære høreværn, når det er nødvendigt. På den måde vil du blive i stand til at kunne nyde de ting, som du synes om i længere tid.

Iframe

Misforståelser

En ringen i ørerne kan ikke kun opstå, når du hører høj musik. Der er også mange andre hverdagssituationer, hvor din hørelse bliver udsat for alt for mange decibel. Det kan for eksempel ske, når du laver gør-det-selv-arbejde, kører på motorcykel, deltager i sport og når du hører musik. Heldigvis er det nemt at undgå høreskader med det rette høreværn.

Desværre er der stadig nogle, der tror, at når du har høreværn på, så kan du ikke høre musik, at ørepropper er ubehagelige at have p, og at det ikke er smart at have ørepropper i. Men når du bruger filter-ørepropper af høj kvalitet, så er det ikke tilfældet.

For eksempel er Alpine filter-ørepropper udstyret med et specielt akustisk filter, som kun reducerer den skadelige larm til et uskadeligt niveau. Desuden er ørepropperne lavet af et termoplastisk materiale, som komfortabelt tilpasser sig formen på øregangen ved hjælp af din kropsvarme. Takket være deres design og transparente farve kan ørepropperne nærmest ikke ses. Derfor er der ikke længere nogen grund til ikke at bære høreværn.

#HearThis: del din historie

Høreskade kan ske for enhver. I løbet af Kendskab til Tinnitus Ugen vil der bliver gjort opmærksom på dette problem rundt om i verden.

Under Kendskab til Tinnitus Ugen drejer de fleste nyheder sig om tal og statistikker, men i år deler Alpine folks egne historier, og appellerer til folk, som har en ringen i ørerne om at dele deres erfaringer. De kan for eksempel gøre det på de sociale medier ved at bruge hashtagget #HearThis. Er du interesseret i at høre folks personlige historier? Alpine vil dele dem alle sammen i løbet af ugen på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *