Du har brug for høreværn ved disse 10 gør-det-selv-projekter

Støj-relaterede høreskader er stadig et udbredt problem i byggesektoren. En ud af fem bygningsarbejdere lider af høreskade, og 13 % af arbejderne har støj-relaterede høretab.

Du kan også risikere høretab, når du arbejder derhjemme, hvis du ikke tager dine forholdsregler. Gør-det-selv-projekter kan have flere decibel, end du måske tror.

Tjek denne liste med ti stykker værktøj, der bruges til at arbejde med i boligen og i haven.

Standard sikkerhedsudstyr

Er høreværn en del af dit standard sikkerhedsudstyr, når du udfører gør-det-selv-projekter? Det anbefales det at være, for når du først opdager dit høretab, så er det for sent. Skaden er uoprettelig. Heldigvis kan du købe godt og komfortabelt høreværn.

Hvilke gør-det-selv-opgaver er risikable?

Risikoen for støj-relateret høretab starter ved 80 dB. Du kan risikere høretab, når du har været udsat for dette støjniveau i 8 timer. Det sikre tidsrum bliver halveret, hver gang der går yderligere 3 timer.

At slibe en dør eller et vindue med en slibemaskine giver omkring 95 dB. Fimrehårene i dit indre øre bliver skadet efter 15 minutter ved dette støjniveau. Ofte lægger du ikke mærke til skaden med det samme. Men når du opdager skaden, så er den allerede blevet uoprettelig.

Nedenstående liste viser, hvornår et støjende arbejde bliver skadeligt.

Hvilket høreværn egner sig til gør-det-selv-arbejde?

Alpine WorkSafe ørepropper er skabt netop til gør-det-selv-arbejde. Takket være deres filtre, så vil advarselslyde og samtale stadig kunne høres. Ørepropperne har en længere stilk, så du nemmere kan sætte dem i og tage dem ud.

De er konstrueret sådan, at de som standard har et bånd imellem sig, sådan at du kan have dem rundt om nakken, når du ikke har dem i.

Materialet tilpasser sig øregangen ved hjælp af kropsvarmen. Det sikrer, at du er godt beskyttet. Materialet indeholder ikke silikone, som kan irritere din hud. Ørepropperne er så bløde og smidige, at du sagtens kan have dem på en hel dag uden at føle det ubehageligt.


Værktøj

Støjniveau

Risiko for høreskade inden for

Græsslåmaskine 85 dB 2 timer
Håndsav 85 dB 2 timer
Boremaskine 95 dB 15 minutter
Båndpudser 95 dB 15 minutter
Slibemaskine 98 dB 5-10 minutter
Højtryksspuler 108 dB straks
Elektrisk sav 110 dB straks
Løvblæser 110 dB straks
Kædesav 120 dB straks
Hammer på søm 120 dB straks

Gør-det-selv ørepropper

Alpine WorkSafe

199,00 DKK DKK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *