Høreværn til babyer og småbørn

Høreværn til babyer og småbørn

Babyers og småbørns ører er meget sårbare. Deres ører udvikler sig meget i løbet af de første par år efter fødslen. Forældre udsætter ofte deres børn for høje lyde uden at være klar over det. Det kan resultere i permanent høreskade i en tidlig alder.

Tyske undersøgelser viser, at en ud af otte børn lider af en permanent høreskade. ENT specialister er også bekymrede over det stigende antal af meget små børn, der har høreskader, som de møder i deres venteværelse.

At undgå høje lyde er naturligvis det mest fornuftige at gøre. Men det er ikke altid muligt. Det er meget vigtigt at beskytte små børns hørelse, hvis det er muligt. Deres ører skal jo holde hele livet.
Hvornår er det nødvendigt med høreværn til babyer og småbørn? Og hvilket høreværn passer til de små? Vi giver dig svaret i denne blog.

Hvad vil for høj lyd sige?

Høje lyde på 80 decibel er skadelige, hvis du er udsat for dem i mere end otte timer. Det svarer til den lyd, som findes ved en meget trafikeret vej. For hver tre dB mere kan du opholde dig i lyden i halvt så lang tid, fordi støjen så bliver dobbelt så høj.

Du kan tåle at opholde dig i lyde på 83 dB i fire timer uden at risikere høreskade. Det bliver til to timer ved 86 dB og så videre. Lyde på over 110 dB er så høje, at de er skadelige øjeblikkeligt. Støjen fra et elektrisk værktøj kan nemt overstige den grænse. Lyden fra fyrværkeri kan endda nå helt op på 150 dB.

Årsager til høretab for babyer og småbørn

Hovedårsagerne for høretab for små børn er støj fra omgivelserne og fra legetøj. Vi er udsat for en masse lyde hver dag. For eksempel på gaden fra dyttende biler, menneskemængder, sirener og så videre. Men der er også en masse lyde i vores hjem, som dem fra radioen, fjernsynet, støvsugeren, køkkenmaskinerne og græsslåmaskinen.

Undersøgelser viser også, at legetøj, som laver lyde, er en kendt årsag til høretab hos små børn. Forskerne fandt ud af, at noget legetøj nåede helt op på langt over 100 dB. Selvfølgelig elsker børn legetøj, der laver lyde. Det er derfor, de gerne vil have dem helt tæt op til øret.

Særligt lyde, som høres så tæt på, kan resultere i en permanent skade. Tjek altid lydstyrken på det legetøj, som du giver til dit barn.
Der er også flere og flere festivaler, som er for hele familien. Det er selvfølgeligt sjovt at have børnene med på diverse festivaller. Der er ofte høj musik ved sådan nogle events, og dine ører bliver udsat for det i en længere periode. Du burde seriøst overveje høreværn både til dig selv og dit barn.

Hvornår er det nødvendigt med høreværn til babyer og småbørn?

Det er det i følgende situationer:

  • Når du har dit barn med til et event, hvor der er en masse støj. Sådan noget som en festival, en parade, et karneval, en fest, sportsbegivenheder eller et motorløb
  • Når du tager dit barn med udenfor nytårsaften
  • Når du udfører et gør-det-selv-arbejde i hjemmet eller i haven, som laver en masse støj, sådan som at bore, at slibe eller at slå græs
  • Når en bror eller søster spiller høj musik, optræder eller er til et sportsstævne. Tænk også på brorens, søsterens og alle de andre i familiens ører

Overstimulering fra støj

Mange babyer og småbørn bliver nemt forskrækket over høje lyde. Høje lyde kan også beskadige dine børns ører, fordi deres hørelse er mere sensitiv. Der er også nogle babyer, som er særligt modtagelige for overstimulering.

Høreværn kan være rart for disse børn og kan give dem noget ro. Selvfølgelig kan du ikke lukke dit barn fuldstændigt ude fra alle former for støj, men du kan gradvist vænne dem til at bruge specielt høreværn.

Høreværn for de mindste

For at undgå høretab for babyer, kan du bruge Alpine Muffy Baby. Det er det eneste sikre CE-certificerede høreværn i Europa. Dette høreværn beskytter imod skadelig støj takket være de mange lag af lydreducerende skum. De dæmper ned til 23 dB.

Muffy Baby høreværn sikrer også, at barnet kan sove uforstyrret i støjfyldte omgivelser. For eksempel når du har din baby med på ferie.

Børn, som lider af overstimulering, kan også have gavn af at have høreværnet på. Alpine Muffy Baby indeholder ikke nogen metaldele, hvilket betyder, at det også kan bruges ved en MRI-skanning.

Hvordan bruger du høreværnet?

Alpine Muffy Baby høreværn er nemt at regulere, og det passer til alle babyer og småbørn. Den bløde elastiske hovedrem er af velcro. Den er særligt udviklet til at sidde fast på hovedet uden at stramme. Høreværnet kan tages af remmen. Du kan nemt sætte høreværnet på remmen og sætte den fast på det rette sted med et klik. Du sætter bare høreværnet hen over ørerne.

Alpine Muffy Baby passer til børn fra omkring 3 til 36 måneder. Til ældre børn findes der Alpine Muffy og Alpine Muffy Smile. Der findes også nogle specielle ørepropper til børn på tre år og opefter.

Hollandsk design

Alpine Muffy Baby er blevet designet og udviklet i Holland, lige som de andre Alpine produkter. Høreværnet er CE-certificeret. Det betyder, at det lever op til alle EU’s krav til produkter. Muffy Baby er 100 % sikkert til små børn.

Muffy Baby høreværn ser også super sødt og smart ud. Høreværnet, der er hvidt med lysegråt, er lavet af kraftigt plast, hvilket betyder, at det godt kan holde til slag. Det øverste lag af det lydreducerende skum er hygiejnisk og nemt at gøre rent. Ligesom den separate rem, som kan tåle at blive vasket i vaskemaskinen, hvis det bliver nødvendigt. Remmen kan fås med pink og hvide eller blå og hvide striber. Begge versioner kommer med en tilhørende blød grå rem.

Har du nogen spørgsmål om høreværn til babyer og småbørn? Eller har du nogen kommentarer? Kontakt os, eller send os en kommentar herunder.

Høreværn til babyer og småbørn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *