Ørepropper til brug ved Formel 1 og Grand Prix motorløb

Alle, der har været tilskuere ved et Formel 1 løb eller et Grand Prix motorløb, ved, at larmen fra banen er øredøvende.
Hvis du er fan af motorløb, så synes du måske, at det er en fantastisk lyd. Måske giver det dig gåsehud – på den gode måde.

Uanset hvad, så er larmen fra banen ofte så høj, at det skader dine ører. Du kan også risikere at få en permanent høreskade efter at have siddet på tribunen bare en enkelt gang. Ud over en forringet hørelse så kan du også komme til at lide af en konstant hyletone i øret (tinnitus) eller at blive hypersensitiv eller føle smerte selv ved lave lyde (hyperacusis).

Du ønsker naturligvis ikke, at der sker sådan noget for dig. Læs vores tips til beskyttelse af din hørelse, når du ser motorløb live.

Høreskader som følge af at være tilskuer til Formel 1 løb og Grand Prix løb

Ved et motorløb kommer larmen på banen nemt op på 130 decibel. Dette kan straks forårsage en permanent høreskade. Det er sådan, at lyde kan være skadelige fra 80 decibel og opefter. Det svarer til larmen fra en meget trafikeret vej.

Du kan godt opholde dig i 8 timer ved 80 decibel uden at få en høreskade. Hver gang lyden bliver 3 decibel højere over de 80 dB, så falder antallet af timer til det halve. Over 80 dB blive lyde fordoblet, hver gang de stiger med 3 dB. Du kan kun opholde dig i fire timer i et rum, hvor der er lyde på 83 dB, uden at få høreskader. Ved 86 dB er timetallet reduceret til 2. Lyde over 110 dB er så høje, at de straks er skadelige.

Tip 1: Sid ikke for tæt på banen

Du reducerer det antal af dB, som du bliver udsat for, hvis du ikke sidder alt for tæt på banen.
Hvis du har lyst til at høre, hvor høj lyden er i dit område, så kan du downloade vores MusicSafe Check app. Appen viser, hvor høj lyden omkring dig er. Den viser også, hvor længe du trygt kan opholde dig der med eller uden ørepropper.

Tip nr. 2: Hav ørepropper i

Når du bærer ørepropper, så reducerer du antallet af decibel, som du bliver udsat for, markant. Men hvilket høreværn skal du vælge?

Da lyden ved banen er højere, end den er ved en gennemsnitlig musikfestival, så er det nødvendigt med et effektivt høreværn. Om det er første gang, du skal til et motorløb, eller du tager til motorløb af og til, så anbefaler vi dig at bruge Alpine WorkSafe ørepropper. De kan beskytte dig imod høje lyde op til 23 dB.

WorkSafe ørepropper kan også give dig en relativ god beskyttelse imod høje frekvenser. Det kan de, fordi de primært er velegnet til at beskytte ørerne imod den høje larm, som kommer fra for eksempel elektrisk værktøj. De lyde svarer nogenlunde til dem, som kommer fra motorcykler og racerbiler, der kører motorløb.

Alpine WorkSafe ørepropper giver en højere grad af beskyttelse, end MotoSafe ørepropper gør. MotoSafe ørepropper er primært beregnet til at dæmpe den larm, som vinden laver inde i en styrthjelm.

Tager du tit til motorløb, eller kører du selv motorløb? Så kan du overveje at bruge Custom ørepropper. Graden af beskyttelse afhænger af, hvor tit du har brug for det. Custom ørepropper kan i gennemsnit holde i fire – fem år. Det kommer an på, hvor hurtigt dine øregange ændrer sig.

Dine ører fortsætter med at vokse, efterhånden som du bliver ældre. Ørepropperne vil derfor ikke kunne passe så godt efter nogle år. Universal-ørepropper holder gennemsnitligt en eller to sæsoner, hvis du bruger dem regelmæssigt.

Tip 3: Hold nogle ”hørepauser”

De tusindvis at bittesmå hårceller, der sidder i ørets sneglegang, er dem, der gør, at du kan høre. Disse celler sender signaler til din hjerne. Derinde omdannes signalerne til lyde. Høje lyde kræver meget af disse hårceller.

De kan have godt af, at du giver dine ører nogle pauser af og til. Giv dem en pause på et stille og roligt sted. Dine hårceller vil måske kunne komme sig, og du kan undgå permanente høreskader.

De ørepropper, der egner sig bedst til Formel 1 løb er Alpine WorkSafe ørepropper eller Custom ørepropper. Sæt dig ikke for tæt på banen, og hold en ”hørepause” ind imellem. Nyd det.

Gør-det-selv ørepropper

Alpine WorkSafe

199,00 DKK DKK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *