Sådan renser du dine ører uden at bruge vatpinde

Ørevoks fungerer som ørernes naturlige beskyttelse mod bl.a. shampoo, bakterier og insekter. Det hjælper os altså med at holde vores ører rene. Mange forbinder dog ørevoks med urenlighed, og her er vatpinden desværre blevet det redskab, som de fleste tyr til, når de vil rense deres ører. Hvis du dog endelig skal rense dine ører, er vatpinden et meget dumt valg. Læs nærmere om, hvorfor vatpinden er dårlig at bruge til at rense dine ører, og hvad du i stedet kan gøre for at rense dem.

Vil du prøve det sikre alternativ til vatpinde mod ørevoks? Så er Alpine Ear Spray et af de bedste på markedet, og du finder det ved at klikke her >

Derfor skal du stoppe med at bruge vatpinde

Alle eksperter i verden er enige om det – du skal stoppe med at bruge vatpinde. Hvis du endelig skal fjerne ørevoks, er vatpinde ikke den rette vej frem. Når du bruger vatpinde til at rense dine ører, skubber du nemlig ørevoksen længere ind i øret, hvilket gør det endnu sværere at fjerne, og det kan forårsage propper. Fordi ørevoks er en naturlig beskyttelse af din øregang, vil øret blive tørt, når du fjerner ørevoksen, hvilket får det til at klø. Når du herefter stikker en vatpind ind i øret, kradser du i den tørre hud, hvilket kan medføre en øreinfektion. I værste tilfælde kan du punktere trommehinden, hvilket vil resultere i store smerter, høretab og alt for mange besøg hos speciallægen.

At putte ikke-autoriserede fremmedlegemer i øregangen er altså ikke optimalt, hvis du vil fjerne din ørevoks. Det er en fejl, at så mange mennesker tror, at det er til dette formål, vatpinden er skabt. Og selvom der kommer advarsler fra sundhedseksperter vedrørende brug af vatpinde, tager mange mennesker dem ikke alvorligt. Hvert år ser man derfor på de fleste hospitaler omkring 150 tilfælde af hul på trommehinden. Af og til går hullerne i sig selv igen, men oftest forbliver de permanente, hvilket kan kræve operationer for at blive rettet op på.

3 råd til hvordan du skånsomt kan rense dine ører

Selvom ørevoks som sagt er en naturlig beskyttelse af øregangen, så kan der, ved en overdreven produktion af ørevoks, være behov for at fjerne noget af det. Det er forskelligt, hvor meget ørevoks vi producerer, og nogle mennesker kan producere så meget ørevoks, at det går ud over hørelsen. For andre mennesker kan for meget ørevoks være knap så ekstremt, men det kan stadig klø og irritere. Derfor kan du her læse vores råd til, hvad du kan gøre for at fjerne ørevoks uden brug af vatpinde. Rådene gives ud fra forskellige behov, som du kan have.

1. Brug toiletpapir – til dig der ikke døjer vildt meget med ørevoks

Har du blot lidt for meget ørevoks, som ikke irriterer dig rent fysisk, men som blot irriterer synet? Så er et godt råd, at du bare fjerner dette med et stykke papir eller lignende – husk at du ikke må stikke noget ind i dit øre, der kan gøre således, at det bliver skubbet længere ind i øregangen. Hvis du kan nøjes med at benytte denne metode til at rense dine ører, vil det være rigtig fint, da du herved ikke er med til direkte at forstyrre den selvrensende cyklus som ørevoksen har.

2. Brug en ørespray – til regelmæssigt brug

Hos Aunun.dk har vi faktisk en løsning til dig, der søger et produkt, som direkte kan erstatte vatpinden, uden du føler, at dit øre ikke bliver renset godt nok igennem. Her taler vi om vores Alpine Ear Spray, der hjælper dig til nemt og sikkert at fjerne overskydende ørevoks eller snavs i ørene. Øresprayen er god til dig, der blot ønsker et nemt renseprodukt, som du kan rense dine ører med i ny og næ, men den er også god til dig, der døjer med en overdreven produktion af ørevoks. Det er en ekstra mild ørevoksspray med en ergonomisk form, så dens afrundede dysespids ikke presser på din trommehinde. Køb en Alpine Ear Spray lige her >

3. Brug olivenolie – til tilstoppet ørevoks

Føler du, at du ligefrem har tilstoppet ørevoks siddende i øret, som du ikke kan komme af med? Så kan du med fordel prøve at bruge en ekstrafin olivenolie, som indeholder mindre syre end den almindelige slags. Kom et par dråber olivenolie ind i øret, læg dig ned på siden og skyl efter noget tid øret i vand. Dette vil i de fleste tilfælde kunne blødgøre voksen og sørge for, at den selv bevæger sig ud af øret. Virker det ikke med olivenolien bør du søge til en læge, hvor du kan få en udskylning med vand eller blive henvist til en ørelæge for at få suget det ud under et mikroskop.

Få kompetent vejledning hos Aunun.dk

Hos Japebo.dk har vi uddannede hørespecialister med mange års erfaring, og derfor kan vi tilbyde dig effektiv rådgivning omkring vores mange produkter. Dette gælder uanset om du har brug for vejledning til høreapparater fra nogle af vores forskellige brands, eller om du har behov for at vi svarer på nogle spørgsmål vedrørende vores øvrige produktsortimenter. Vi kan kontaktes direkte i chatten, på telefonnr. +45 80 20 80 90 eller via mail til info@aunun.dk. Vi ser frem til at høre fra dig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *