Kan koncertoplevelser skade din hørelse?

For mange kan det måske komme som en overraskelse, at lyd, som ikke synes ubehagelig, gør ondt eller virker for høj, rent faktisk kan skade din hørelse. Hvis du oplever at have ringen for ørene eller reduceret hørelse, er det et typisk tegn på, at støjniveauet har været for højt. Særligt ved koncerter, festivaler og musikarrangementer på diskoteker er din hørelse i fare for at tage skade. Lydniveauet til en koncert kan nemlig svare til lydstyrken fra et trykluftbor, så hvis du gerne vil beskytte dine øre, bør du anvende musik ørepropper, der er særligt udviklet til formålet.

Støjeksponering kan føre til hørenedsættelse eller tinnitus

For musikelskere er det at gå til koncert en fed oplevelse, men høj musik er hårdt for ørene. Helt grundlæggende beskadiger lyd, der er for høj eller langvarig, de mikroskopiske hårceller i vores øregange, som bevæger sig med lyden og sender signaler gennem hørenerven til hjernen, som fortolker lyden. Støjeksponering kan derfor føre til hørenedsættelse eller i værste fald tinnitus, der er en vedvarende ringen for ørerne, som kan være meget mere bekymringsvækkende end høretab.

Høj musik til koncerter, festivaler og på diskoteker udsætter typisk dine ører for 110 dB støj. Til sammenligning er lydniveauet for en flymotor 140 dB og en normal samtale mellem to mennesker 60 dB. Hvis du gerne vil passe på dine øre, så er en god tommelfingerregel, at jo længere tid du er udsat for støj, jo større er risikoen også for, at din hørelse vil tage skade. Hvis du er uheldig, skal der kun én koncert til for at få permanente høreproblemer.

Hvorfor er det en god idé at anvende koncert ørepropper?

For at beskytte din hørelse bedst muligt, er ørepropper generelt en god idé at anvende, når støjen er så høj, at mennesker, der sidder ved siden af hinanden, skal hæve stemmen for at blive hørt. Dette er ofte tilfældet ved koncerter, festivaler og på diskoteker. Derfor bør du altid anvende koncert ørepropper, der er udviklet til formålet, når du skal til musikarrangementer. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvilke ørepropper du vælger.

Hvis du vil forebygge høreskader eller tinnitus, bør du vælge musik ørepropper, der dæmper lyden lineært. Det betyder at alle frekvenser i lydbilledet dæmpes ens. Grundet øreproppernes trekantede form kaldes disse også populært for grantræer. Der er flere fordele ved at vælge koncert ørepropper:

  • Du forebygger høretab og tinnitus
  • Du går ikke på kompromis med lydkvaliteten
  • Ørepropperne er behagelige og nærmest usynlige
  • Du kan anvende ørepropperne mange gange

Men hvor kan du så købe koncert ørepropper, som gør at du kan nyde lyden i fuld kvalitet uden fare for at få høreskader? Hos Aunun.dk tilbyder vi flere ørepropper, der er perfekte til koncerter, musikalske arrangementer på diskoteker og lignende musikbegivenheder, hvor lydniveauet forventes at være højt. Særligt har vi et udvalg af effektive ørepropper fra Alpine, som har produceret flere grantræsmodeller, der er ideelle til live-musik.

Alpine PartyPlug ørepropper til musik og lydoplevelser

Elsker du at gå til koncerter? Så er Alpine PartyPlug ørepropper et fremragende valg. Koncert ørepropperne beskytter dine ører uden at du behøver skulle gå glip af lydoplevelsen. PartyPlug ørepropperne har en SNR (Simplified Noise level Reduction) på 19 dB, hvilket betyder at du dæmper lyden med 19 dB. På den måde kan du forsat høre dine omgivelser, mens ørepropperne beskytter din hørelse.

Alpine PartyPlug Pro Natural ørepropper

PartyPlug Pro Natural ørepropper fra Alpine sikrer dig en naturlig lyd, men eliminerer skadelige støjniveauer. Det gør PartyPlug Pro Natural ørepropperne perfekte i forbindelse med koncerter, festivaler og andre musikalske events. Du kan altså nyde musikken, men undgår, at de høje lydniveauer forårsager høreskade.

PartyPlug Pro Natural ørepropper har en SNR på 21 dB. Hvis du er i tvivl om, hvor højt lydniveauet til en kommende begivenhed vil være, er det altid en rigtig god idé at medbringe ørepropper eller høreværn. På den måde undgår du at bringe din hørelse i fare for at tage skade.

Få kompetent vejledning hos Aunun.dk

Hos Aunun.dk har vi uddannede hørespecialister med mange års erfaring, og derfor kan vi tilbyde dig kyndig rådgivning hvad enten du har brug for vejledning til støjdæmpende beskyttelse af dine ører eller om skaden allerede er sket og du har behov for rådgivning til valg af produkter til din høreløsning. Vi kan kontaktes direkte i chatten, på telefonnr. +45 80 20 80 90 eller via mail til info@aunun.dk. Vi ser frem til at høre fra dig.

Ørepropper til koncerter


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *