HØREVÆRN: ET MUST FOR ENHVER MOTORCYKLIST

Motorcykel ørepropper

De fleste motorcyklister vælger deres udstyr meget nøje. Vigtigst af alt er oftest sikkerhedsudstyr så som gode handsker, støvler, tykke bukser og en motorcykeljakke. En hjelm i den rette størrelse er helt essentiel. Dog er det ikke altid, at høreværn kommer med i overvejelserne, og det er endda selv om turen bliver langt mere behagelig med ørepropper i ørene! På denne blog fortæller vi dig om fordelene ved at bruge høreværn på motorcyklen og hjælper dig med at finde den slags, der passer bedst til dig.

STØJ PÅ MOTORCYKLEN: FAKTA

Mange motorcyklister tror, at så længe de har hjelm på, er de allerede er beskyttede mod høreskader. Desværre er der stadig en risko for at udvikle en konstant ringen i ørene, selv når man kører med hjelm på. Jo hurtigere du kører på motorcyklen, jo mere vindstøj oplever du også under hjelmen. Det betyder selvfølgelig, at du hurtigere kan skade dine ører, hvis du kører stærkt. I tabellen herunder kan du se, hvor længe du kan kører hvilken hastighed, uden at være i risiko for høreskader.


Hastighed Gennemsnitlig vindstøj under hjelmen Maks tid uden risiko for høreskader
100 km/t 94 dB 15 minutter
120 km/t 98 dB 7 minutter
140 km/t 102 dB 3 minutter
160 km/t 106 dB 90 sekunder


ÅRSAGER OG VIRKNINGER AF HØRESKADER

Øresneglen sidder dybt inde i øret. Her findes små nerveceller omgivet a tusindvis af sansehår. Disse sansehår kan blive beskadiget, hvis de udsættes for voldsom støj, for eksempel vindstøj. Hvis sansehårene er beskadigede, vil de enten sende forkert eller slet ingen information til hjernen. Resultatet kan være enten en forringet hørelse, en konstant larm eller ringen for ørerne (tinitus), en overfølsomhed overfor visse lyde (hyperacusis), en forvrængning af lyden (distortion) eller en tilstand, hvor forskellige lyde opfattes med hvert øre (diplacusis).

Kører du på motorcykel og vil gerne undgå høreskader? Så finder du ørepropper udviklet til motorcyklister her >

HVORDAN FOREBYGGER MAN HØRESKADER PÅ MOTORCYKLEN?

Høreskader kan ikke repareres, men er nemme at forebygge. Et godt høreværn beskytter dig mod vindstøj på motorcycklen. Ørepropper med filter i god kvalitet svækker især de høje, skadelige toner fra vindstøjen, uden at det går ud over oplevelsen på motorcyklen.

FORDELE VED AT BRUGE HØREVÆRN

Ud over at det forebygge høreskader, er der flere fordele ved at køre med høreværn. For det første vil du have nemmere ved at koncentrere dig om vejen, når du ikke bliver distraheret af støjen fra vinden. Det koster dig normalt en masse energi at koncentrere dig med vindens susen i ørene. Det er ikke kun mere sikkert, men også langt mere afslappende at køre med høreværn, og du vil kunne mærke en ny ro i kroppen, når du står af din motorcykel igen.

ØREPROPPER MED FILTER ELLER SKUMØREPROPPER

De fleste tænker umiddelbart på almindelige skumørepropper, når de hører ordet øreprop. Mens de er billige og selvfølgelig også dæmper for støjen, har de en række ulemper i forhold til ørepropper med filter. For det første blokerer skumørepropperne fuldstændigt ørekanalen og dæmper alt lyd, inklusive den lyd du har brug for til at navigere og høre trafikken. Alpine ørepropper med filter sænker støjniveauet til et sikkert niveau og føles samtidig mere behagelige end skumørepropper.

Almindelige ørepropper bliver irriterende at have i efter et par timer, mens Alpine ørepropper kan sidde i hele dagen uden problemer. Ørepropperne er lavet i termoplast, der ved hjælp af din kropsvarme tilpasser sig ørets form og dermed sidder yderst behageligt. Alpine ørepropper er også de eneste ørepropper med fleksibelt filter, der sidder perfekt under hjelmen. Alpine ørepropper kan genbruges mere end 100 gange, i kæmpe kontrast til skumørepropper, der kun kan bruges en enkelt gang.

ALPINE MOTOSAFE TOUR, RACE ELLER PRO

Du kan vælge mellem universelle Alpine motorcykelørepropper med medium eller stærk effekt.

Tager du normalt motorcyklen, når du skal på tur, ferie eller trille på motorvejen? Så skal du vælge Alpine MotoSafe Tour med en medium effekt (17 dB).

Kører du med åben hjelm og har behov for en mere dæmpende effekt på motorvejen eller en lukket bane? Så har Alpine MotoSafe Race en stærkere effekt (20 dB).

Er du en all-round motorcyklist? Så findes der også Alpine MotoSafe Pro, hvor du får et par af hver slags, så du selv kan vælge mellem medium eller høj effekt. Alpine MotoSafe Pro kommer desuden sammen med en Alpine Clean rensespray.

NYD DIN HØRELSE, SÅ LÆNGE DU KAN

Høreskader er desværre ikke noget, vi normalt opdager, før end det er for sent. Høreværn beskytter dine ører mod høreskader og hjælper samtidig til at du oplever mindre ømhed og ringen i øren, efter at du har kørt på motorcykel. Nu kan du tage en tur uden at skulle bekymre dig det mindste!


Motorcykelørepropper

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *